Vegansk varm sjokolade med fusjon av Mexico og Norge

s_vavik drikke, meksikansk, meksikansk mat i norge, vegan

Tanken bak denne ideen var å lage en fusjon mellom Meksikanske og Norske tradisjoner. I Norge så drikker vi varm sjokolade og den oftes serveres sammen med norske vaffler. Norske vaffler har en karakteristisk aroma og smak som kommer fra kardemomme krydder. Derfor har jeg besluttet å bruke dette krydde inni den varme sjokoladen for å gi den en scandinavisk tvist. I tillegg til å lage en fusjon så ville jeg at den skulle være vegansk. Jeg erstattet vanlig melk med laktosefri ris vann/melk. Denne varme sjokolade drinken beholder sine meksikanske smaker som kommer fra kanel, piloncillo, og meksikanske sjokolade. Denne varme sjokoladen passer perfekt til din Rosca de Reyes eller andre søte bakverk! Jeg håper dere alle nyter denne som jeg gjorde.

Feliz dia de los Reyes Magos! Ha en fin Tre Kongers Dag!

foto: Aquicomi

Ingredienser:

150gr Meksikanske sjokolade eller mørk sjokolade

1 liter laktosefri rismelk

2 ss piloncillo eller brun sukker

4 ss kakao pulver

1 klype salt

4 store kanelpinner eller 2 ss malt kanel

15 kardemomme frø eller 2 ss malt kardemomme

Fremgangsmåte:

  1. Hell rismelk i en kjele og varm på middels varme.

  2. Legg resten av krydderne og sjokolade opp i kjelen med ris melken.

  3. NB: Knus kardemomme for å frigjør mer smak før de settes inne i blandingen.

  4. Bruk en Molinillo eller visp og rør og visp for å lage skum og få luft inne i vesken.

  5. Dette er en super effektiv måte å få blandet ingrediensene og få sjokoladen til å blandes godt.

  6. La blandingen små koke inntil all sjokoladen er smeltet bort og blandet skikkelig.

  7. Hvis du bruker hel kanel og hel kardemomme så er det lurt å bruke en sil for å ta bort krydderne fra vesken før den serveres.

  8. Server varm.

foto: aquicomi

Tags: , , , , , , , , , ,

Comments are currently closed.