Smalhans: Sylvia´s Cochinita Pibil recipe! Receta para todos! No longer a secret…..;)

s_vavik dinner, guest chef, Maseca, meksikansk mat i norge, smalhans, tacos

Ricardo Avelar og jeg fikk andre plass på mest solgte retter på Smalhans husmanns i restaurantens historie. Å dette ble servert på kvelden, min Cochinita Pibil tacos med meksikansk ris og min habanero salsa!

IMG_6918

foto: aquicomi

Victory! We are in second place with the most sold dishes in the `husmann`menu for the evening at the trendy restaurant Smalhans. The menu consisted of my cochinita pibil tacos with Mexican rice and my habanero salsa.

This is what you are in for!!! Mouth watering tacos…hmmmm……watch the video clip 😉

IMG_6954

Med glede og stolthet så deler jeg min oppskrift med dere så alle kan lage deilig cochinita pibil hjemme. Denne oppskriften ble laget med kjærlighet og er en av de hemmelig oppskrifter som kommer rett fra min hemmelig boks av oppskrifter.

Cochintia Pibil: Lang stekt svin i achiotesaus

6 porsjoner

  • 1 kg svinekjøtt ( bog)
  • 1,5dl appelsin jus
  • 1,5dl lime jus
  • 1 dl eddik
  • banan blader
  • 1 ss salt
  • 4 hvitløk
  • 1/2 kanel stang
  • 1 ss kanel pulver
  • halv pakke med achitoe +++ for esktra smak
  • 2 ss cumin frø/pulver
  • 4 ss chili flak
  • 4ss oregano
  • 1 ss pepper

Instruksjoner:

  1. Svinekjøttet deles opp i store biter.
  2. IMG_6893 foto: aquicomi
  3. Her er Ricardo Avelar som kutter kjøttet.
  4. Legg appelsin jus. lime jus, eddik, salt, hvitløk, kanel pulver, achiote paste, cumin pulver, chili flak, oregano, og pepper i en mikser. Kjøre mikser til en glatt blanding.
  5. IMG_6892  foto: aquicomi
  6. En en stor bolle/bakke så legger du kjøttet og achiote marinaden sammen.
  7. Legg kanel stang og tørket chili i marinaden med svine kjøttet.
  8. IMG_6898 foto: aquicomi
  9. La stå i kjøleskapet i minst 3 timer men helst et døgn før.
  10. Legg alt opp i en kjele og kok på meduim varme i 3 timer.
  11. Ta og legge alt kjøttet og marinaden i en form/bakke i oven og legg banan blader over formen.
  12. IMG_6899 foto: aquicomi
  13. Stek i oven på 175 grader i en time.
  14. Ta ut av oven og ta ut kjøttet og legg på en fjøle.
  15. IMG_6901 foto: aquicomi
  16. Du skal bruke to gaffler og dra kjøttet fra hverandre.
  17. IMG_6905 foto: aquicomi
  18. Ta ut kanel stangene, banan blader og chiles som ligger i marinaden.
  19. IMG_6906 foto: aquicomi
  20. Legg alt kjøttet tilbake i marinaden.
  21. IMG_6904 foto: aquicomi
  22. Kjøttet kan legges i en kjele/panne og videre stekes i ca 15 min.
  23. Nå er kjøttet klar til å spises!
  24. IMG_6908 foto: aquicomi

Server med hjemmelagde mais Maseca tortillas ( se min video blog på youtube, lage mais tortillas), meksikansk ris og habanero salsa! Dere kommer til å elske disse saftig sterke tacosene! Vær klar til å slikke av saften som renner ned fra hendene dine når du tar første biten av tacoen!

IMG_6911

foto: aquicomi

So, I am going to share one of my favorite recipes with you all. This is straight from my box of secret recipes. There was a lot of love put in this recipe and I am very proud of it. I hope you all enjoy it and it becomes one of your favorites too!

Cochinita Pibil: Slow cooked pork

6 servings

Instructions:

  1. Cut meat into medium size pieces.
  2. Put orange juice, lime juice, vinegar, salt, garlic, ground cinnamon, achiote paste, ground cumin, dried chiles, oregano, and pepper in a mixer. Mix until a smooth liquid.
  3. In a big bowl, put the meat and the marinade together.
  4. Put the cinnamon stick and dried whole chiles in the mix.
  5. Cover and let stand in the refrigerator for minimum 3 hours. Overnight is best.
  6. Put all the meat and marinade in a pot and boil on medium heat for 3 hours.
  7. Put the mix in a oven dish and cover with banana leafs.
  8. Let stand in oven for 1 hour on 175 degrees celsius.
  9. Put the meat on a cutting board and using two forks you pull the meat apart.
  10. Remove the cinnamon sticks, banana leafs, and the dried chiles.
  11. Place all the meat back in the marinade.
  12. The meat can be fried for another 15mins.
  13. The meat is now ready!

Serve with homemade mais Maseca tortillas ( watch my videoblog on youtube), Mexican rice, and habanero salsa! You are going to love these juicy spicy tacos. Get ready to lick the juice dripping from your hands after the first bite;).

Photos of me in action at Smalhans 🙂

IMG_6959 IMG_6958

foto: aquicomi

Enjoy! Buen provecho! Vær så god!

Besitos

 

 

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Comments are currently closed.