Skrei tacos

s_vavik Ukategorisert

Jeg lagde skrei tacos for en liten stund tilbake og ville vise dere denne varianten. Norsk møter meksikansk. Jeg ville bruke norske råvarer med meksikanske smaker. Her er min nordic taco! 🙂

Tortillaen som jeg brukte er ferdig lagde og trengs bare å varmes sjapp i pannen. Jeg liker den veldig godt og passer bra for når man ikke har tid til å lage egne.

NB: Tortilla og epazote kan kjøpes på Sunkost Gunerius eller bestilles på ruudfood.no 🙂

Kålrot Epazote mos

Ingrediensers:

  • en medium str kålrot
  • 250 gr smør
  • 2 ts epazote
  • 1 ts salt

Instruksjoner: 

  1. Kutt opp kålrot i mindre biter og legg i kjelen til kok.
  2. Når kålroten er ferdig kokt og myk så tar du ut vannet og legger oppi smør og epazote.
  3. Bruk en stavmikser og lage til mos.
  4. Smak til med salt.

Syltet fennikel 

Ingredienser:

  • en stor fennikel
  • 2 sjalottløk
  • 1 dl fersk presset appelsin jus
  • 1/2 ts salt

Instruksjoner: 

  1. Bruk en mandolin og skjær fennikel og sjalottløken i tynne skiver.
  2. Legg alt oppi en bolle og bland med appelsin jus og smak til med salt.
  3. Legg bollen i kjøleskapet i ca 20 min før servering.

Norsk Skrei

Ingredienser:

  • Skrei
  • rose pepper
  • salt
  • smør til steking

Instruksjoner: 

  1. Skjær fisken i mindre biter så den har en fin størrelse for å passe inne i tacoen.
  2. Dryss med salt og rose pepper.
  3. Varm opp pannen og når den er varm så legger du oppi fiske bitene.
  4. Fisken skal stekes på medium/høy varme på hver side i ca 30 sek- 1 min.

La oss sette sammen tacoen! Pyntes med frisk koriander blad.

foto: aquicomi

Her er bane varianten! Jeg lagde en syltet gulrot tilbehør til tacoen. Jeg raspet gulrøtter og blandet med appelsin jus. Gutten min er glad i fisk og elsket gulroten med appelsin jus.

Foto: aquicomi

 

 

 

Comments are currently closed.