Ribbe på grillen? Oh yeah! Nothing like a little Chicharron :)

s_vavik dinner, grill, meksikansk mat i norge, sommer, summer

Vi dro ned til Risør for en liten sammenkomst. De ventet spent på Norges grillmester. Jeg hadde ikke noe valg en å grille skikkelig luksus grill mat til selveste grill festen på sørlandet. Jeg kom seint på lørdag kveld så jeg rakk ikke butikken. Jeg digger å måte lage mat av det jeg finner. Heldig for meg så hadde husverten en hel ribbe stykke i fryseren.  Jack pot!!!!

I went to a little town called Risør in the south of norway. I got in so late that the stores were closed so I had to find something in the freezer to grill. Luckily for me the lady of the house had a large piece of norwegian style cut ribs. I had hit the Jack Pot!!!

Neste dag gikk vi en tur i skogen og jeg fant vil oregano ( bergmynte)! Det luktet nydelig var virkelig vakker!  Jeg måtte ta med noen kvister tilbake til huset for å bruke det i maten.

The next day we went on a little hiking trip and I found wild oregano ( flowering oregano)  growing on the side of the mountain. It smelled lovely and looked so beautiful. I took two twigs home with me to use for dinner.

IMG_1467IMG_1468

foto:aquicomi

Når jeg reiser så pleier jeg å ha med et nød pakke med krydder. Dette fordi jeg vet at alle forventer at jeg skal lage mat til dem.

When I travel I tend to take my emergency spices with me because I know I am expected to cook or grill. ( The down side of being a chef…..you always got to cook and rarely get served others food….he he he)

Jeg lagde en spesielt blanding av krydder for å marinere ribben.

Det består av:

  • 3stk Kinesiske hvitløk
  • halv bunt med kruspersille
  • en liten pose med achiote
  • 2 stilker med vill oregano ( minus blomstene)
  • 1 ss salt
  • 1 ss pepper
  • 1 ss gresskar frø

I made a special spice blend for the marinade of for the ribs.

The blend contains:

  • 3 chinese garlics
  • half a bundle of parsley
  • a small bag of achiote
  • 2 twigs of oregano ( minus the flowers)
  • 1 tbs salt
  • 1 tbs pepper
  • 1 tbs pumpkin seeds

IMG_6063

foto: aquicomi

IMG_6065IMG_6066

foto: aquicomi

Så kjøres det med en stav mikser til en tykk røre.

Make a thick paste using the mixer.

IMG_1520IMG_1530

foto: aquicomi

Deretter så gjorde jeg klar kjøtt stykket og delte den opp i mindre biter. Jeg masserte kjøttet med marinaden og toppet den med gresskar frø og oregano blomster.

Then i prepared the ribs by cutting them into serving slices and massaged the meat with the blend. I then topped the meat with pumpkin seeds and the flowers from the oregano.

IMG_1542IMG_1535

foto: aquicomi

IMG_1594IMG_1591

foto: aquicomi

NB: Husk å grille med svor nede mot grillen for å få den sprø. Pass på skikkelig så de ikke brenner. Chicharron er den meksikanske ord for sprø svor.

P.S: Make sure to grill with the fat side down first in order to make the crispy bacon rinds. Watch the meat to make sure it doesn’t burn. Chicharron is the mexican word for bacon rinds.

Med noen fine grønnsaker og gode salsaer og dip så har du en perfekt grill aften!

A perfect bbq dinner with some fresh veggies and yummy salsas and dips!

IMG_6077IMG_6076

foto: aquicomi

IMG_1574IMG_6096

foto: aquicomi

Her står jeg og forklarer hvordan man griller ribbe. Here I am in action explaining how to bbq the ribs.

Thank you Risør for the hospitality <3 Takk Risør for å ha tatt oss godt i mot! <3

IMG_6091

Besitos

 

 

 

 

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *