Quesadillas med squash blomster! Veggie quesadilla! Flor de calabza!

s_vavik Ukategorisert

foto: aquicomi

Her om dagen var jeg inne på an asiatisk mat butikk for å kjøpe frisk koriander når jeg så noe som “stopped me in my tracks”! Jeg kunne ikke tror mine egne øyner. De hadde squash blomster! I Mexico heter det flor de calabaza. Det er en blomst som de spiser i tacos og quesadillas. Jeg kjøpte med en pakke og gikk hjem og lagde quesadillas med de. Jeg brukte noen ekstra gode Nixtamal tortillas også. Nå skulle jeg føle meg som jeg var hjemme i Mexico igjen. 🙂

Her er Nixtamal tortillas som jeg brukte. Disse tortillas må behandles med godt varme for å få bort den sterke lukten av kalk. De produseres på en spesial måte som heter nixtamalization. Dette er en ekte authentisk tortilla. This tortilla is for those extra food geeks. 😉 Disse kan kjøpes på Sunkost Gunerius eller på ruudfood.no.

Nixtamal tortillas og squash blomster ( foto: aquicomi )

Ingredienser:

 • olje
 • nixtamal tortillas
 • 1 løk
 • 3 hvitløks fedd
 • 1 pk squash blomster
 • 1 ts salt
 • 1 ts pepper
 • 1 pk revet mozzarella ost

Instruksjoner:

 1. Varme tortillas i pannen for å myke de opp. Ta de ut og la de kjøle ned.
 2. Varme pannen med litt olje.
 3. Hakk hvitløk og løk.
 4. Ha hvitløken og løken oppi kjelen og fres til gylden.
 5. Ha bolster oppi sammen men løk mixen og fres sammen i ca 3 min.
 6. Skru av varmen og sett til siden.
 7. I en annen panne varmer du litt olje.
 8. Ta tortilla og fyll med ost og blomster blandingen.
 9. Brett sammen tortilla med fyll og legg oppi den varme pannen. Varmen skal være medium-høy.
 10. Stek tortilla på begge sider til gylden. Tid variere men beregn ca 2 min på hver side.
 11. Server quesadillas med frisk koriander og en god hjemme lagde salsa eller en Yucateco Salsa som vist på bilde.
 12. Tips til tilbehør er linse med meksikansk smaker.

Det beste med denne retten er at den er vegetarisk og super god!

Bienvendidos! Velbekomme

Besitos

 

Comments are currently closed.