MASECA er kongen over alle mais mel! MASECA the king of corn tortillas!

s_vavik cøliaki gluten allergi, Maseca, meksikansk mat i norge, meksikanskmat, mexican food

2015-08-23 17.20.46

foto: aquicomi

Jeg fikk endelig pøve det nye Maseca maismel som er produsert i Italia. Dette er autentiske meksikansk maismel og det beste produkt som du kan bruke når du skal lage hjemmelagde tortillas hjemme. Ikke nok med det….med det er også GMO free!!!! En helt klart pluss i min bok ;)!

I finally got to try this new Maseca from Italy. An authentic Mexican product and the absolute best corn flour to make homemade corn tortillas! Its also GMO free! A double check in my book ;)!

2015-08-23 17.21.18

foto: aquicomi

Alt du trenger er maismel, salt og vann. Følg intsruksjoner på baksiden av pakke eller se min video på youtube ( hvordan man lager mais tortillas). For 16 tortillas du trenger 2 cups maseca, 1 1/4 cups vann og en klype salt. Bruk hendene for å blande alt sammen i en bolle.

All you will need is cornflour, salt, and water. Follow the instructions on the package or watch my video on youtube ( Hvordan man lager mais tortillas). For 16 tortillas; 2 cups maseca, 1 1/4 water, a pinch of salt. Using your hands blend the ingredients.

2015-08-23 17.23.52

foto: aquicomi

Hell vann litt om gangen. Deigen er klar når den er fuktig og litt klisete. Det er viktig at deigen har nok vann. Hvis den ikke er fuktig nok så kan du risikere at ballene faller fra hverandre og at tortillaen sprekker når den stekes.

Pour water a little at a time. The dough is ready when its moist and a bit sticky. Its important to make sure the dough has enough liquid. If not then the balls will fall apart and your tortillas will crack when you fry them.

Du ruller den myke deigen i små boller på størrelsen av en golfball. Roll the soft dough into golf size balls.

2015-08-23 17.27.36

foto: aquicomi

Gjør klar presser med en brød pose som du klipper langs kantene. Så åpner du presseren og legger posen der. Ballen plasseres i midten av tortilla pressen og du lukker den.

Prepare the tortilla presser. You use a bread bag and cut along side the edges to be able to open it. You open the presser and place the bag into place. Place the ball in the middle of the presser and close it.

2015-08-23 18.30.102015-08-23 18.30.17

foto: aquicomi

2015-08-23 18.30.232015-08-23 18.30.31

foto: aquicomi

Så presser du ned med medium stryke og får en vakker og rund tortilla. Ikke press for hardt for da blir tortillaen for tynn og umulig å få fra plastikken. Du tar tortillaen fra plastikken og legger den på stekepannen.  Stek tortillaen 30 sec på hver side på middels høy varme. På den tredje flip så stekes den i 30 sec for å få den perfekte tortillaen! Det er da magien begynner og den blåser opp! Gled dere til den mais lukten som spre seg i kjøkkent ditt. ( Du har klart å bringe Mexico i hjemmet ditt) Når tortillaen er ferdig så legge du den i en tortilla beholde eller en kjøkken klut for å bevare varmen. Tortillaen skal være myk og lett bøyelig.

When pressing the tortilla use medium firm strength in order to achieve a beautiful and round tortilla. Don’t press too hard or else the tortilla will be to thin and impossible to peel off of the plastic. Remove the tortilla from the plastic and place it on a warm frying pan. The heat should be on medium high. You fry the tortilla on both sides for 30 secs. On the third flip you fry for 30 sec to get the perfect tortilla! This is when the magic happens and the tortilla blows up filling with air. The kitchen will fill with the aroma of corn and you will have brought Mexcio into your kitchen! When the tortilla is done you put it in a tortilla holder or a kitchen cloth in order to keep the warmth. The tortilla should be soft and flexible.

2015-08-23 19.15.222015-08-23 19.15.10

foto: aquicomi

Nå kan du nyte den som taco eller spise den ved siden av maten som brød. You can enjoy your tortillas as tacos or as a side dish like bread.

 

2015-08-23 19.14.392015-08-23 19.14.47

foto: aquicomi

For en mer detaljert beskrivelse så kan du se på min video på youtube om hvordan du lager ekte mais tortilla!

For a better and visual explanation just watch my video on youtube, hvordan man lager mais tortillas!

Takk til Maseca importer Ricardo Avelar fra IncaImports for å ha tatt med en liten del av Mexico til Norge! Du finner Maseca på Meny butikkene i Oslo på Vika, Ringen Park, og Manglerud senter. Det kommer i flere Meny butikker over hele landet snart! 🙂

Thank you to the Maseca importer Ricardo Avelar from IncaImports for bringing a piece of Mexcio to Norway! You can find Maseca at at the Meny stores in Oslo at Vika, Ringen Park, and Manglerud center. Maseca will soon be in all Meny stores over the whole of Norway! 🙂

Lykke til og kos dere! Good luck and enjoy!

Besitos

Tags: , , , , , ,

Comments are currently closed.