Den sterkeste chili i verden…Jolokia Ghost pepper…lets make a hot sauce/ salsa! Right in time for Halloween!

s_vavik meksikansk mat i norge, mexican food, salsa, vegetarian

A friend of mine ( thank you Lida) gave me two packages of naga jolokia chili. I looked at it as a challenge! Can I make a hot sauce/salsa out of this that is edible? The answer is yes! It was darn good too!

En vennine av meg ( takk Lida)  ga meg two pakker av naga jolokia chili. Jeg tenkte at dette var en utfordring! Er det virkelig mulig å lage salsa man kan spise med disse chiliene? Åh JA!!! Jeg klarte å lage en skikkelig god salsa!

Its also known as ghost pepper! I figured out why too…. After I made the salsa and tasted it, I understood the name……. the chili was sneaky the first 3 secs and then scares the paints off of you with its intensity!!! If you aren’t careful eating this chili then it will knock you out cold…hence GHOST pepper….! Right in time for Halloween 😉

Denne chilien heter også Ghost pepper. Jeg vet nå hvorfor de kaller det og. Etter jeg hadde smakt på salsaen så var det ingenting de første 3 sekunder og så sa det PANG, BOO!!! Denne kan drepe deg hvis du ikke er forsiktig ( jeg tuller…jo da…nei da…). Den er så sterk at den skremmer vettet av deg! Ghost betyr spøkelse…..Perfekt for Halloween 😉

Its important to use gloves when handling this chili. I used gloves the whole time while making the salsa. Since I had gotten so much of the chili I decided to make a huge pot of hot sauce. Its a good idea to make a lot and just freeze the rest for another occasion.

Det er veldig viktig at man bruker hansker når du kutter chiliene. Jeg brukte hansker hele tiden mens jeg lagde dette salsaen. Jeg lagde en stor kjele med salsaen fordi jeg hadde fått så mange. Det er en god ide å lage masse så du kan fryse det ned og bruke en annen gang.

IMG_8164

Ingredients:

  • 5 naga jolokia ( ghost pepper)
  • 1 onion
  • 2 chinese garlics
  • 1 tsp salt
  • 2 tbs sugar
  • 1 dl vinegar
  • 4 dl water
  • 2 red bell peppers
  • 1 1/2 cans of crushed tomatoes
  • oil for frying
  • half a lemon

Insructions:

  1. Place oil in pot.
  2. Cut onion and garlic and bell peppers in cubes.
  3. Fry onion bell peppers and garlic together until golden. IMG_8162
  4. Cut chili in halves and take seeds out. ( USE GLOVES!!!!)IMG_8169
  5. Put all of the chili in the pot and fry. ( Caution: open all the window in the kitchen…The chili will get in your throat and make you cough)
  6. Pour crushed tomatoes in.
  7. IMG_7089
  8. Add salt and sugar.
  9.  IMG_7091
  10. Pour vinegar and water until it covers the other ingredients.IMG_7096IMG_8173
  11. Cook until the chili and bell peppers are soft.IMG_8252
  12. Squeeze the lemon in the sauce.
  13. IMG_7100
  14. Using a hand mixer you puree the sauce.
  15. IMG_8254IMG_8255
  16. Pour in a bowl and your done! You can freeze the extra sauce too 😉IMG_8259

Ingredienser:

  • 5 stk naga jolokia
  • 1 løk
  • 2 kinesisk hvitløk
  • 1 ts salt
  • 2 ss sukker
  • 1 dl vingear
  • 4 dl vann
  • 2 rød paprika
  • 1 1/2 boks hakkede tomater
  • olje til steking
  • halv sitron

The pictures you see are of when I made like 2 liters of hot sauce! I got 25 glass containers in the refrigerator 🙂

All pictures used in this article are taken and owned by: pedrosartworld

Instruksjoner:

  1. Hell olje i pannen.
  2. Kutt løk, paprika og hvitløk i terninger.
  3. Stekt de gylden.
  4. Skjær chiliene i halv og ta ut frøene. ( HUSK å bruke hansker!!!)
  5. Legg alt chili oppi kjelen og fres. ( Lukk opp vinduet fordi chili kommer seg ned i halsen og du vil garantert begynne å hoste. )
  6. Hell hakkede tomater oppi.
  7. Adder salt og sukker.
  8. Hell oppi eddik og vann inn til det dekker tomatene.
  9. Kok inn til alt er myk og mørt.
  10. Press sitron i sausen.
  11. Kjør med stavmikser for å få en tynn glatt konsistense.
  12. Nå kan du helle oppi en bolle og det er klar til servering. Du kan også helle opp i en glass og legge inn i fryseren.

Bildene du ser er av når jeg lagde to liter salsa! Jeg har 25 glass fylt med salsa i fryseren nå 🙂

Alle bildene brukt i denne post er tatt av og tilhører: pedrosartworld

Tags: , , , , , , ,

Comments are currently closed.