Cøliaki? Gluten allergi? Not a problem in the mexican kitchen…..
My son had a friend sleeping over the other night and the boy had a gluten allergy. I thought well, what to do about breakfast? No cereal? No bread? Ikke flat brød? Ikke pannekaker heller? Hmmmmmm……but wait! I know just the thing! Breakfast tacos with corn tortillas! In our home we eat breakfast tacos every weekend. ( I am mexican so lets just face it, I eat tortillas almost on a daily basis 😉 ) There are a variety of combos you can make. I chose to keep it simple this time. I made egg tacos with some canned beans, fresh home made corn tortillas and a very spicy salsa for me….hehehe. This breakfast menu is perfect for kids, gluten allergy, and vegetarians.
Frokost tacos med mais tortillas og eggerøre
Corn Tortillas
- 2 cups (5 dl )mais mel
- 1 1/3 ( 3.5 dl) cup varm vann
- 1 klype av salt
Eggs
- 6 egg
- 2 klype av salt
Easy Abuelitos Salsa
- 4 tomater
- 1 liten løk
- 1 kinesisk løk
- halv habanero
- klype av salt
Instructions/ Instruksjonene
- Bland alt sammen i en bolle. Kne deigen intill du kan lage en stor ball.
- Form små baller på størrelsen av en golf ball.
- Press i en tortilla presser til passe tykkelse/ størrelse. ( 2-3 mm)
- Legg en om gangen i en varm stekepanne. ( Skal ligge på over middels varme)
- Steke på hver side ca 1 minut and så en siste side på 1 min.
- Legg i en kjøkken håndkle og brett sammen. ( Den holder varmen)
EASY SCRAMBLED EGGS/ ENKEL EGGERØRE
- Varm stekepanne på medium.
- Legg 2 ss smør i pannen.
- Knekk eggene i pannen og rør. ( Jeg liker å gjøre det rett oppi pannen)
- Dryss et klype salt.
- Rør til ferdig. ( dette går utrolig fort, pass på ikke over steke eggene, flytt stekepannen når du forsatt ser litt slim også rør og da er det ferdig!)
Easy Abuelitos Salsa
- Stek løk og hvitløk sammen i en liten kjele med olje til de er gylden.
- Fres sammen men chili i ca 1 min….( pass på røyken fra chilien, den svir i halsen! )
- Kast tomatene oppi og fres til tomatene beygnner å bli myke og vesken siver ut.
- Ta en håndmikser og kjøre til en passe sjuk saus.
- Smak til med salt.
Da er alt klart til servering! Passer godt med noen canned beans ( bønner i mex/texmex saus) Jeg liker å drikke melk alltid til frokost, men et glass fersk jus passer også bra. 😉
Enjoy your super easy Mexican child friendly ( minus the salsa ) breakfast! Velbekomme 🙂 Besitos <3