Cøliaki? Gluten allergi? Not a problem in the mexican kitchen…..

s_vavik breakfast, cøliaki gluten allergi, frokost, meksikanskmat, mexican food, vegetar, vegetarian

My son had a friend sleeping over the other night and the boy had a gluten allergy. I thought well, what to do about breakfast? No cereal? No bread? Ikke flat brød? Ikke pannekaker heller? Hmmmmmm……but wait! I know just the thing! Breakfast tacos with corn tortillas! In our home we eat breakfast tacos every weekend. ( I am mexican so lets just face it, I eat tortillas almost on a daily basis 😉 ) There are a variety of combos you can make. I chose to keep it simple this time. I made egg tacos with some canned beans, fresh home made corn tortillas and a very spicy salsa for me….hehehe. This breakfast menu is perfect for kids, gluten allergy, and vegetarians.

IMG_4911foto: aquicomi

Frokost tacos med mais tortillas og eggerøre

Corn Tortillas

  • 2 cups  (5 dl )mais mel
  • 1 1/3 ( 3.5 dl) cup varm vann
  • 1 klype av salt

Eggs

  • 6 egg
  • 2 klype av salt

Easy Abuelitos Salsa

  • 4 tomater
  • 1 liten løk
  • 1 kinesisk løk
  • halv habanero
  • klype av salt

Instructions/ Instruksjonene

  1. Bland alt sammen i en bolle. Kne deigen intill du kan lage en stor ball.
  2. Form små baller på størrelsen av en golf ball.
  3. Press i en tortilla presser til passe tykkelse/ størrelse. ( 2-3 mm)
  4. Legg en om gangen i en varm stekepanne. ( Skal ligge på over middels varme)
  5. Steke på hver side ca 1 minut and så en siste side på 1 min.
  6. Legg i en kjøkken håndkle og brett sammen. ( Den holder varmen)

EASY SCRAMBLED EGGS/ ENKEL EGGERØRE

  1. Varm stekepanne på medium.
  2. Legg 2 ss smør i pannen.
  3. Knekk eggene i pannen og rør. ( Jeg liker å gjøre det rett oppi pannen)
  4. Dryss et klype salt.
  5. Rør til ferdig. ( dette går utrolig fort, pass på ikke over steke eggene, flytt stekepannen når du forsatt ser litt slim også rør og da er det ferdig!)

Easy Abuelitos Salsa

  1. Stek løk og hvitløk sammen i en liten kjele med olje til de er gylden.
  2. Fres sammen men chili i ca 1 min….( pass på røyken fra chilien, den svir i halsen! )
  3. Kast tomatene oppi og fres til tomatene beygnner å bli myke og vesken siver ut.
  4. Ta en håndmikser og kjøre til en passe sjuk saus.
  5. Smak til med salt.

Da er alt klart til servering! Passer godt med noen canned beans ( bønner i mex/texmex saus) Jeg liker å drikke melk alltid til frokost, men et glass fersk jus passer også bra. 😉

IMG_4913foto: aquicomi

Enjoy your super easy Mexican child friendly ( minus the salsa )  breakfast! Velbekomme 🙂  Besitos <3

 

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *