Christmas Eve and cow tongue is 50% on sale. Hva gjør man? Lager BARBACOA til påskeaften selfølgelig!!!!!

s_vavik meksikanskmat, mexican food

Barbacoa har en lang tradisjon i mexico. Dette er festmat! Egentlig så kokes/grilles ku hode i en grop i bakken i hagen i flere timer ca 8-9 timer.  Men jeg har ikke hage nå, så jeg skal koke det over mange timer. Jeg fikk litt dårlig tid idag så den kokte bare i 3 timer. Ellers ville den ser shredded ( revet) ut.  Kjøttet var forsatt mørt og god.

IMG_4965foto: Aquicomi

Jeg la merke til at det lå minste 6 stk okse tunge i butikken dagen før jul. Så slo det meg at ingen ville kjøpe de på julaften så da kunne jeg virkelig gjøre et kupp! Jeg var bright and early på butikken og fikk kjøpt 4 stk til under 300kr! Jeg puttet dem i fryseren og ventet for a good opportunity.

Langfredag/ Good friday:

På grunn av sykdom og mye jobbing så fikk jeg ikke handlet inn til påsken. Hmmmm…..hva skal jeg gøre? What to do??? Jo da, jeg har deilig okse tunge i fryseren! Jeg tar de ut av fryseren og legger dem på benken i 5 timer så i kjøleskapet til neste dag.

Påskeaften:

IMG_4969 foto: Aquicomi

BARBACOA

 1. oksetunge 2 stk ( lettsaltet)
 2. 3 små løk
 3. 1 stor hvitløk
 4. 2 stk chili
 5. 1 stk chili guajillo ( hvis du ikke har meksikanske chili så går det fint å bruke røkt paprika)
 6. 1 stk chili pasilla ( hvis du ikke har meksikanske chili så går det fint å bruke røkt paprika)

SAUS

 1. en boks hakkede tomater
 2. kraft fra kjelen

Instruksjoner/ Instructions:

IMG_4961IMG_4962

 

 

 1. Legg oksetunger i en stor kjele og hell vann til det dekker kjøttet.
 2. Skjær løk og hvitløk.
 3. Legg alt oppi kjelen sammen men kjøttet.
 4. La stå koke i 3 timer.
 5. Ta ut kjøttet og legg på skjærebrett.
 6. Ta av det skinnet på utesiden.
 7. Skjær kjøttet i strimler.
 8. Legg boksen med hakkede tomater i kjelen.
 9. Bruk stavmikser oppi kjelen og kjør.
 10. Deretter så legger du kjøttet tilbake i kjelen og koker opp.

IMG_4966foto: aquicomi

Pynt med hakket løk og fersk koriander. Server med ris, bønner og en avocado saus.

IMG_4974foto: aquicomi

Velbekomme! God Påske til dere alle. Happy Easter to you all and God bless <3

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *