Celebrating Saint Catherine of Siena at Katarina Hjememt <3

s_vavik catholic convent, katarina hjemmet

On wednesday the 29 of April we celebrated Saint Catherine of Siena at my work Katarina Hjemmet. Its an extra special day for the convent since its called after her.

For more info on this saint visit :

Saint Catherine of Siena

I love to make dinners for the holidays. At work we have many special catholic days where we celebrate saints and other religious events. Dette gir meg anledning til å lage skikkelig fest mat! Jeg får lage akkurat det jeg har lyst til og my imagination is the only limit!

Jeg pleier å lage en tre retters middag til ca 30 pers. Denne dagen bestemte jeg å lage something with a spring feeling!

Forret/ Starters: Rekebisque med oven stekt asparges rullet i butterdeig

 

IMG_5210

foto: aquicomi

IMG_5207

foto: aquicomi

Det jeg gjorde var:

  1. Fin hakk 1 stk løk og 3 fedd hvitløk.
  2. Legg ca 1 dl matolje og 2 ss smør i kjelen.
  3. Fres løk, hvitløk, og 250gr reker med skall, og 2 ss tomat pure.
  4. Hell på med vann ca 5dl i kjelen.
  5. Der etter så kaster jeg en stk chili, og en stor håndful basilikum oppi.
  6. Jeg la alt dette koke opp i ca 25 min.
  7. Så siler du kraften og prøv å skvise ut all saften ut fra rekene og grønssakene.
  8. Helle kraften oppi i en ny kjele.
  9. Hell en ca 3 dl hvitvin oppi og la koke i ca 10 min.
  10. Krydde suppen med 1 ts løkpulver, 1 ss salt, 1 ts hvitpepper
  11. Hell til slutt en boks 3dl krem fløte, skru ned varmen til lav og varm i ca 10 min. ( ikke la koke opp)
  12. Da er den ferdig!

Marinerte Asparges ruller med butterdeig

  1. Kutt av enden av asparges
  2. Legg 2 hele kinesiske hvitløk i en bolle med 1 ts salt og en ts pepper og 1 dl olje
  3. Bruk stavmikser og kjøre til e glatt konsistent
  4. Mariner asparges i hvitløk miksen.
  5. Rull ut butterdeig og del i 4 deler.
  6. Legg aparges på deigen og rull den.
  7. Legg på bake papir og bake for ca 20min inntil den er golden og sprø.
  8. Da er den ferdig og klar til å legges oppå eller ved siden av suppen.

Dette var en stor suksess! The sisters were so amazed with the flavors and the nice presentation. A winning recipe in my book! Jeg anbefaler alle å lage dette in this season of spring! Hope you enjoy 🙂

Besitos

 

 

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *